Gyógynövények az ízületi gyulladásra

kurkuma3.gifAz arthritis psoriatica egy olyan mozgásszervi betegség, ami leggyakrabban a pikkelysömörös beteget érinti. A betegség legfőbb tünetei az ízületi fájdalom, a csontok merevsége, a csuklók, a könyökök duzzanata és néhány pötty is megjelenhet az érintett testrészeken. Időszakosan a tünetek enyhülhetnek ugyan, viszont a betegségre nincs gyógymód. Azonban érdemes megpróbálkozni néhány olyan gyógynövénnyel is, melyek enyhíthetik a tüneteket.

A gyömbér nemcsak a konyhában kiváló, hanem széles körben felhasználható gyógynövény, amit kivonatok, kapszulák, tabletták és teák formájában is fogyaszthatunk. Leggyakrabban a gyomorbetegségek gyógyítására, a hányinger, hasmenés kezelésére használják, de a influenzára is jó hatással van. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a gyömbér az arthritis különböző formáit is kezeli, a duzzanatokat csökkenti, az ízületi fájdalmakat enyhíti.

Az őszi margitvirág a migrénes betegek esetében kiváló, mivel képes csökkenteni a vérerek görcsösségét, gyulladását, ezáltal megszűnik a fájdalom. Gyulladáscsökkentőként csökkenthetőek vele a láz, a fog- és gyomorfájás, a rovarcsípések és a menstruáció kellemetlen tüneteit. Az őszi margitvirág segítségével enyhíthetőek az asztma, a fülcsengés, a pikkelysömör és a reumás ízületi gyulladás tünetei is.

A kurkuma is a reumás ízületi gyulladás kezelésére a legalkalmasabb: csökkenti a duzzanatokat, a merevséget és a fájdalmat is. Gyulladásgátlóként működik, így az ízületi megbetegedések okozta fájdalmak is enyhíthetőek a segítségével.