Az izsóp tea előnyei

gyógynövények1.jpgAz izsóp szó görög eredetű. Ez a félig fás gyógynövény a Földközi-tenger keleti részén őshonos, a menta család tagja. Az izsóp ugyanakkor Észak-Amerikában is megtalálható, illetve számos módon fel lehet használni, ami előnyös az emberi egészségre. Az izsóp tea formájában fogyasztva köptetőként használható. Ezenfelül fontos szerepe lehet a vérnyomás szabályozásában, valamint segít a gázok eloszlatásában is a szervezetben. Arra azonban fontos figyelni, hogy terhesség alatt ne fogyasszunk izsóp teát.

Antibakteriális szer

Az izsóp egy olyan gyógynövény, minek igen erős antibiotikus hatása van. Az izsóp levelei általában olyan gombákat növesztenek magukon, amelyek ösztönzik a penicillin növekedését a szervezetben. A penicillin egy antimikrobiális molekula, ami képes számos mikrogranizmus mennyiségét csökkenteni, így meg lehet előzni az izsóppal a különféle bakteriális, vírusos és gombás fertőzéseket is. Ezenfelül az izsóp egy antibakteriális illóolajat is tartalamaz, így duplán jótékony hatású. Azonban fontos tudni, hogy míg az izsóp illóolaja önmagában igen erős, addig teakán fogyasztva ezeket megfelelően vannak hígítva ahhoz, hogy ne legyenek irritálóak.

Gyulladásgátló

Az izsóp egy olyan gyógynövény, amely számos olyan vegyületet is tartalmaz, amelyek szintén elősegítik a pozitív válaszok kibocsájtását egy gyulladás esetében. Az izsóp segít csökkenteni a sebek duzzanatait, illetve bizonyos betegségek hatásait is, mivel érösszehúzóként is működik. Az erek szűkítése miatt képes elállítani a túlzott vérzést, illetve a bőrön is csökkenti a ráncok mértékét. Ezenfelül ez a gyógynövény igen hasznos az ízületi gyulladások kezelésében is, illetve javítja a vérkeringést is.