Gyógynövények az orrvérzés mérséklésére

stevia.jpgAz orrvérzés igen kellemetlen lehet, amikor az orrunk kontrollálatlanul vérezni kezd. Ezt elsősorban az okozza, hogy egy véredény megreped az orrban, amit okozhat sérülés, allergia vagy más egészségügyi problémák, például vese- vagy májelégtelenség, vérzékenység vagy orrpolip. Nagyon fontos, hogy kérjünk orvosi segítséget, ha az orrunk fél óránál tovább vérzik, illetve néhány gyógynövény is segíthet enyhíteni a problémát.

Cayenne bors

Adjunk egy csipet cayenne borsot egy pohár meleg vagy forró vízhez és igyuk meg, ha vérzik az orrunk. A paprika segíthet csökkenteni az orrban a nyomást, így a vér könnyebben megalvad és a vérzés leáll. Ha jól viseled a Cayenne bors erős, csípős tulajdonságát, akkor ez a legjobb megoldás az orrvérzés elállításában. 

Kiegészítés

Számos természetes gyógynövény kiegészítőről kimutatták, hogy hatékonyan állítja el az orrvérzést, például 2-300 mcg szőlőmagg kivonat vagy három kapszula Lactobacillus acidophilus, egy fekete áfonya kapszula vagy K-vitamin kapszula is hatékony lehet, mivel ezen anyagok által a véralavadás jobban szabályozható. 

Aktuális alkalmazások

Az olyan gyógynövények, mint a bojtorján, a varázsmogyoró vagy a cickafark hatékony az orrvérzés csökkentésében vagy a vérzés elállításában. A bazsarózsa, a skorbut fű, a keserűfű is igen hasznos lehet. Orrcseppként lehet használni ricinusolajat, E-vitamint, cink-oxidot, almaecetet.