Immunerősítő gyógynövények

gyogy50.jpgAz immunrendszer az első védelmi vonal a megfázással, a vírusokkal és egyéb fertőzésekkel szemben, amelyek megtámadják a szervezetet. Függetlenül arról, hogy ezek a támadók milyen betegségeket tudnak kidolgozni, minden attól függ, hogy az immunrendszerünk milyen erős és milyen gyorsan reagál a nem kívánt betolakodókra. A Nemour Alapítvány kihangsúlyozza, hogy az immunrendszer olyan szövetek, sejtek és szervek komplex és együttműködő hálózata, amit számos módon, többek között gyógynövényekkel is meg lehet erősíteni.

Fokhagyma

A fokhagymáról gyakran azt gondolják, hogy csak fűszerként vagy ételízesítőként használható, nem pedig gyógynövényként. Azonban a fokhagyma valójában egy olyan gyógynövény, amit gyakran használnak a konyhában is. A Critical Reviews in Food Science and Nutrition 2009 júniusi jelentése a fokhagyma funkcionális élelmiszerként való használatát vizsgálta meg (Funkcionális élelmiszernek nevezzük azokat, amelyeknek egészségre gyakorolt kedvező hatásai túlmutatnak a szokásos tápanyagokon). A jelentés kifejti, hogy a fokhagyma igen hatékonyan serkenti az immunsejtek aktivitását, illetve a természetes ölősejtek hatékonyságát is fokozza. A fokhagymát legjobb frissen és nyersen használni, de az előnyeit akkor is kiélvezhetjük, ha granulált formában vagy kiegészítőként - mint fokhagymaolaj - juttatjuk be a szervezetünkbe.

Címkék: gyógynövény